Logo laten ontwerpen of zelf doen?

Waarom zou ik een logo laten ontwerpen voor een paar honderd euro, als ik het ook zelf kan? Bijvoorbeeld voor 50 euro (cc of Paypal) met MyBrandNewLogo.com (adv). De vraag die hier gesteld moet wordt is makkelijk te beantwoorden door een aantal vragen over uw onderneming te doorlopen.

 1. Wat wilt uw met uw dienst of product uitstralen?
  • Budget en Goedkoop?
  • Vakwerk, kwaliteit en precisie?
  • Medeleven, Kennis en Kunde?
  • Hetzelfde als andere, 12 in het dozijn?
 2. Bent u zelf de doelgroep?
 3. Heeft u kennis van kleur en vorm?
 4. Moet uw logo opvallen tussen de concurrenten?

Logo laten ontwerpen voor een budget uitstraling

Beantwoord de bovenstaande vragen en weet of je zelf een logo kunt ontwerpen. Als uw vraag 1. kunt beantwoorden dan weet u waarschijnlijk dat bepaalde kleur combinatie in logo’s goedkoop en budget oproepen. Kijk bijvoorbeeld naar deze voorbeeld logo’s voor iedereen wel bekend:

Logo’s met als uitstraling kwaliteit

Bij punt twee gaat het om vakmanschap, kwaliteit en precisie. Hoe kunnen logo’s helpen om uw bedrijf deze uitstraling te geven? Dit ligt aan de vorm, maar zeker ook aan de kleuren. Als we kijken naar de vorm kun je zien dat sommige bedrijven een logo hebben laten maken met een duidelijke knipoog naar de historie van het vak of bedrijf. Andere willen moderne kwaliteit uitstralen. Hier een aantal voorbeelden van logo’s die een uitstraling hebben van kwaliteit.

Mensen en Kennis staat in deze logo’s centraal

Bedrijven die mensen, kennis en zorg centraal zetten hoeven kleuren niet specifiek uit een bepaalde hoek te komen. Bedrijven en organisaties hebben hier vaker de neiging ronde en minder harde vormen te gebruiken. Het hart staat centraal, de mens en daar horen geen harde hoeken in terug te komen. We gaat het vaak samen logo’s die netjes zijn ontworpen om mensen aan te trekken naar het logo. Vriendelijkheid, zachtheid en het leven staan moeten er voor zorgen dat mensen zich ’thuis’, comfortabel, vertrouwd en warm voelen. Zie hier drie logo’s die dit goed hebben uitgevoerd.

Zelf een logo ontwerp is goedkoop

Dit kan met verschillende online tools zoals MyBrandNewLogo.com, maar nadeel kan zijn dat het met Paypal, Visa of Creditcard betaalt moet worden.