Goed logo ontwerp belangrijk voor een website

Zonder een goed logo ontwerp geen goede website. Een logo helpt bij het goed ontwerpen van een website welke past bij het bedrijf of organisatie. Daarnaast maakt het de website en dus de organisatie er achter, herkenbaarder en beter te onthouden.

Hoe beter het logo hoe beter de website?

Als er goed nagedacht wordt bij het maken van een logo dan is deze uniek, herkenbaar en vertelt het verhaal over het bedrijf zonder dat er direct woorden aan gegeven hoeven te worden. Het belangrijkste voordeel is de professionele uitstraling die het geeft en daarmee veelal vertrouwen wekt. Websites zonder logo of beeldmerk, naam of duidelijke bedrijf er achter hebben minder waarde voor de bezoeker en krijgen hierdoor minder aandacht. Dit betekend dat er op alle fronten minder gescoord wordt. Minder bezoekers, minder blijvers en het belangrijkste minder contact momenten en omzet uit de website.

Voorbeeld gebruik slecht of goed logo

U bent online aan het zoeken naar de nieuwste Iphone, want deze wilt u gaan kopen. Nu kunt u bij website A deze kopen met abonnement of bij website B. Bij welke logo koopt u de telefoon?

Goed logo ontwerpGoed logo ontwerp

Website maken meteen goed logo ontwerp?

In de laatste jaren is het maken van een website bij net zo makkelijk als het kopen van een brood in de supermarkt. Toch is het veelal verstandig om een website te laten maken door iemand die snapt dat een website meer is dan een visitekaartje.
Zorg in ieder geval dat het uitgangspunt een goed logo is, zodat er geen valse start gemaakt wordt online.

Lees ook: Logo laten maken of zelf doen?