Kleuren in logo ontwerpen

De kleuren in logo ontwerpen worden vaak gekozen door de ontwerper in overleg met de opdrachtgever. In dat geval zullen veel logo’s niet de beste kleuren krijgen voor het doel waarvoor het gemaakt wordt. Het logo zal in veel gevallen blauw worden, omdat de veiligste keuze is, doordat blauw ons onbewust betrouwbaarheid en zekerheid geven. Aan de andere kant zal er ook gekozen worden voor de meest voor de hand liggende kleuren die veel gebruikt worden door andere organisaties en bedrijven.

Kleuren in logo ontwerpen

Een logo voor bedrijven, organisaties, concepten en thema’s hebben een belangrijk nut. Herkenbaarheid. Een logo vertelt een verhaal binnen enkele seconden. Herkenning binnen een seconde en achterliggend verhaal binnen enkele seconden. Het zijn veelal woord en beeldmerken die een afbeelding vormen om het verhaal zo snel mogelijk over te brengen. Kleuren spelen hierin een cruciale rol. Het brein van de mensen, de doelgroep, is gemaakt om associaties te maken door middel van beelden en ervaringen. Hierdoor roepen kleuren altijd bepaalde gevoelens, levendige associatie en gedachten op. Zelfs als we alleen het woord “groen” lezen krijgen we al gedachten die waarschijnlijk dicht bij de natuur liggen.

Gevoelens bij kleuren

Wat betekenen kleuren? Wat roept het in de basis bij de meeste mensen op en hoe kunnen we deze gebruiken in het ontwerpen van logo’s en de mening er achter?

Hieronder de basis kleuren gepresenteerd (helaas in het Engels).
Kleuren in logo ontwerpen

Met de juiste kleuren een logo laten ontwerpen?

Krijg goed advies over kleuren en het ontwerpen van een nieuw logo of een herontwerp van een bestaand logo. Door VetLogo een logo laten ontwerpen? Neem contact op via telefoon of via dit contactformulier.